Se billedet stort

FotID-01650
Brian Schunk
-
-
Haslev
-
-
5. maj 1945

Brian Schunk skriver:
Jeg er utroligt glad for, at jeg har fået identificeret personerne på billedet.

Billedet er taget i forbindelse med Danmarks befrielse i Hesede Skov ved Haslev på Sjælland tidligt om morgenen d. 5. maj 1945.
- Modstandsfolkene mødtes i skoven, hvor billedet er taget, og kørte i flok ind til Haslev på cykler med henblik på befrielse af byen.

Haslev havde en del skoler på dette tidspunk, og en del af dem var beslaglagt af tyskerne til indkvartering, bl.a. seminarium og en del andre skoler.

Dette vidste jeg i forvejen, men jeg vidste ikke, hvem personerne på billedet er/var, ud over at det var modstandsfolk.

Oprindeligt har jeg fået overdraget billedet fra en tidligere leder af en af modstandsgrupperne i Haslev i forbindelse med 50-års jubilæet for Danmarks befrielse i 1995 - med henblik på at undersøge, hvem personer på billedet var, da han ikke vidste det/eller kunne huske det.
- Desværre er han død i mellemtiden.

I løbet af august måned 2008 har jeg fået to henvendelser omkring billedet. Begge personer er med på billedet. Så jeg har faktisk fået opklaret identiteten af personerne - til trods for, at der er gået så mange år, siden billedet er taget.

Begge henvendelser er fra daværende elever på Haslev Seminarium, som for over 60 år siden gik der og var tilknyttet modstandsbevægelsen i Haslev.

Mange tak for en rigtig god side på internettet, en side, som hjælper utroligt mange mennesker - samt skaber kontakt mennesker imellem.

Webmaster ønsker tillykke med identificeringen - og takker for anerkendelsen!Brian Schunk skrev i sin tid:
Billedet er taget d. 5. maj 1945 i Hesede Skov ved Haslev.

Det forestiller frihedskæmpere, som mødtes tidligt om morgenen i skoven for i samlet trop at køre på cykler ind til Haslev for at befri byen for tyskerne.

Er der nogen, der har kendskab til, hvem personerne på billedet er?

 Emne: mænd