Se billedet stort

FotID-01767
Keld Mortensen
-
-
-
Kildebrønde Kro (Kildebrønde Sogn, Roskilde Amt)
-
-
Omkring 1900
Keld Mortensen har modtaget følgende fra Lene Engel:

"Dette foto kan ses i Greve lokalhistoriske Arkiv, som i dag har lokaler på Grevegården i Greve.
Fotoet kan også ses på side 41 i bogen: ”Fra det nu forsvundne Greve, Kildebrønde, Hundige, Mosede, Karlslunde og Tune”.
Teksten til billedet er heri: Tjenere fra ca. 1905. Tre lejetjenere foran Kildebrønde Kro, fra venstre: Skomager Peder Sørensen, Kildebrønde, Eriksen, Strøhusene og skomager Anders Olsen."Keld Mortensen skrev tidligere:

Ved et tilfælde er jeg stødt på en bog, som hedder ”Fra det nu forsvundne Roskilde Amt”.
Bogen, som er udgivet i 1986, indeholder billeder indsamlet af de lokalhistoriske Arkiver i Roskilde Amt, og sandelig om jeg ikke, på side 67, støder på ovenstående billede.
Teksten ved billedet fortæller, at billedet er fra Kildebrønde Kro i Kildebrønde, og altså ikke, som jeg først troede, fra Hedehuskroen.

Desværre står der ikke noget om, hvem de to tjenere, som står ved siden af døren, er, så den oplysning savner jeg stadig.Keld Mortensen skrev i sin tid:
Billedet er fundet blandt min svigerfars efterladte billeder.
Min svigerfar var en ivrig fotograf, men dette billede er taget lang tid før, han begyndte at fotografere, ja lang tid før, han blev født, men tjeneren i midten er hans far ”Tjener Eriksen”.
Billedet er taget ved indgangsdøren til Hedehuskroen, de tre personer på billedet er tydeligvis tjenere på stedet, i midten ses som nævnt Tjener Hans Eriksen, min hustrus bedstefar, altid benævnt som Tjener Eriksen, fra Fløng, men – hvem er de to øvrige på billedet?


Emne: gæstgiveri