Se billedet stort

FotID-02064
Per Vig
-
-
-
Evt. Albæk i Skjern Sogn (Ringkøbing Amt)
-
-
1950'erne?
Per Vig skriver:
Så er der blevet genkendt én person. Det drejer sig om nr. 2 i forreste række fra venstre. Han hedder Jens Andersen og var lærer ved Albæk Skole i Skjern.
Og det er ikke så underligt, at han er med på billedet, eftersom det har tilhørt ham.

Webmaster ønsker tillykke. Så mangler vi bare resten!Per Vig skrev tidligere:
Der er kommet en henvendelse på FotID-02064, - spejderbilledet fra Skjern. Det har på sin vis ikke givet yderligere resultat, - men alligevel kan det godt være en hjælp i opklaringsarbejdet. Jeg vedhæfter henvendelsen.

Henvendelsen:
Jeg har kigget på billedet og konstateret, at der er tale om KFUM-spejdere.
I midten af billedet sidder 3 lidt ældre personer (i forhold til resten). Disse har nogle mørke tørklæderinge, og det er tydeligt at se, at der også er nogle sorte snore ved tørklæderne.
For mig ser det ud som en Gilwell-lejr med de 3 Gilwell-instruktører. Deres tørklæder er svagt grå med et rødt skær. "Eleverne" har udleveret et meget lyst/gråblåt tørklæde, der netop viser, at de er elever. KFUM-spejdernes normale tørklæde er og var mørkt rødt.
Jeg ved ikke, hvor billedet er taget, men jeg ved, at disse Gilwell-kurser i mange år er foregået på spejdercentret Houens Odde mellem Kolding og Lillebæltsbroen.
Jeg vil tro, at KFUM-spejderne i Danmark vil være i stand til at fortælle, hvor der evt. ellers var kurser dengang, hvis det ikke var på Houens Odde.Per Vig skrev i sin tid:
Dette billede har tilhørt lærer Jens Andersen, som fra ca. 1930 til ca. 1960 var lærer ved Albæk Skole i Skjern.
- Spejderne er sandsynligvis ikke fra Skjern, - blot på lejr.
Men hvor er de så fra?


Emne: spejder