Se billedet stort

FotID-02194
Charlotte Sørensen
-
-
-
-
-
-
-
Charlotte Sørensen skriver:
Jeg har her i februar modtaget to henvendelser, hvoraf den ene fra Selma Weidemann, var ret interessant. Hun skrev følgende:
Er du klar over, at der på Skamlingsbanken står flere mindesmærker?

Efterfølgende sendte jeg billedet til Kolding Stadsarkiv, og har der fået følgende svar:
Der er ingen tvivl om, at det er Regenburg-monumentet på Skamling. Det er det eneste med obelisk.
Se nærmere på DETTE LINK.


Og ud fra min mormors søsters mening mht, at det var en skoleudflugt til Skamlingsbanken, tror jeg umiddelbart, at vi nu kun kan bakke hende op.

Webmaster ønsker tillykke med de gode henvendelser. Det ser ud til, at mormors søster alligevel havde ret! :-)
De to obelisker er meget ens, og man skal godt nok hygge sig med den store lup for at få øje på de små afgørende detaljer. Men en afgørende ting må være, at "pynteopsatsen" over kuben, hvori relieffet er placeret ikke findes på nærværende billede. Og en sådan "pynteopsats" har obelisken i Almindingen, - beklager at jeg ikke kender de rigtige, faglige udtryk :-)
Selvfølgelig savnes trappetrinene, som børnene har placeret sig på herover, men det er tydeligt, at der er sket en renovering af området omkring obeliskens fod (Skamlingsbanken), så de kan jo være blevet fjernet mange gange siden børnenes besøg.
Opklaringen fejres med et udråbstegn for lokaliteten.
Charlotte Sørensen skrev tidligere:
For længe siden - lige før siden her gik ned - fik jeg adskillige henvendelser angående obelisken på billedet.
Mange har udelukket, at der kan være tale om den fra Skamlingsbanken ved Kolding, hvorimod rigtig mange mener, at det klart er obelisken, der står i Almindingen på Bornholm.
Dog holdt min mormors søster bestemt fast i - inden hun døde for nylig - at min mormor aldrig nogensinde har været på Bornholm. Hun mente bestemt, at den eneste udflugt, hun var på i de større klasser, var til Skamlingsbanken.
Så meget videre en forklaring er jeg ikke.

Webmaster er nysgerrig og blander sig:
Hvis valget kun består af disse 2 muligheder, så er der helt sikkert tale om obelisken i Almindingen.
De billeder, jeg lige har googlet mig til, viser, at obelisken i Almindingen (mindesmærke for skovridder Hans Rømer) er langt slankere, end den der står på Skamlingsbanken, - så enten huskede mormors søster forkert, eller også var hun galt informeret.
Jeg fandt undervejs et ret nyt billede på nettet, der fortæller, at obelisken i Almindingen stadig bliver brugt til skoleudflugts-fotoopstillinger, så det er jo ganske morsomt!
Der kan imidlertid også være tale om en helt 3. obelisk. Hvem ved?
Håber, at andre efterkommere af de mange mennesker på billedet falder over denne diskussion, for det ville være sjovt at få navne på nogle af ansigterne!
Hilsen JesperCharlotte Sørensen skrev tidligere:

Jeg har talt med min mormors lillesøster, som fortalte, at min mormor er med på billedet (hun er pige nr. 2 fra venstre i den stående række).
Hun bekræftede, at der er tale om en skoleudflugt.
Hendes bud var, at billedet er taget ved Skamlingsbanken v. Kolding.
Dog har jeg fundet et billede af en obelisk i Almindingen på Bornholm, som jeg synes ligner den på billedet meget, så nu prøver jeg at undersøge disse to steder nærmere.Charlotte Sørensen skrev i sin tid:
Hvor er dette, hvem er børnene, og hvorfor er de samlet der?

Billedet har tilhørt min mormor, født 1921 i Skjold (senere bosat i Lundum og som voksen i Horsens).


Emne: udflugter