Se billedet stort

FotID-00454
Lilian Vohn
-
Heinrich Tønnies
Aalborg
-
(negativ-nr. 173215)
-
6. december 1917

Bestilt af Simonsen, Frk.
Adresse: Veigård
Bemærkninger ips: Bøtte.
Motiv: Kvinde i mørk overdel med blondekrave og en halskæde.

Lilian Vohn skriver:
For nogen tid siden søgte jeg på www.aalborg.dk/tonnies efter fotografier af min svigermoder og fik to henvisninger (negativ nr. 173214 og nr. 173215) til Frk Simonsen, Vejgaard med følgende ensartede betegnelse: Motiv. Kvinde i overdel med blondekrave og en halskæde. Desværre kan man ikke få billederne at se før man bestiller dem, men jeg var næsten sikker på at disse to vedrørte min da 17-årige svigermoder, frk. Eva Simonsen, der boede i Vejgaard.

Da jeg modtog billederne, viste de sig at indeholde to forskellige billeder af to ukendte unge kvinder, der lignede hinanden, men hvoraf den ene var lyshåret og bar en lys overdel (173214), og den anden var mørkhåret og bar en mørk overdel (173215). Det kan ikke udelukkes, at Eva Simonsen har kendt disse to, men jeg kender dem ikke og vil derfor tilbyde dem gratis til den, der kan identificere dem. Jeg har betalt dem og de er indtil videre værdiløse for mig.

På den anden side egner de sig jo glimrende til dette forum, hvor vi ikke er bange for at vise et billede frem, som kan have betydning for andre. Samtidig er det jo morsomt nok at se et par billeder fotograferet om ikke af Heinrich Tønnies, som var Fotograf i Aalborg 1856 - 1901, så dog af det atelier, der bar hans navn.

Fotograf Tønnies billeder 174.999 registrerede negativer findes på Aalborg Stadsarkiv som med sin samling af fotograf Tønnies billeder, bestillingsprotokoller og fotorekvisitter har noget helt specielt. Det var også været medvirkende til, at der for efterhånden flere år siden blev startet et større arbejde med at registrere alle disse mange billeder elektronisk. Nu kan man så bestille dem - men se dem kan man først når man har købt og betalt.

 Emne: kvindeportrætter ung