Se billedet stort

FotID-00474
Lilian Vohn
-
Weitzmann (ENERET)
Viborg, Folkets Allé F
-
-
-
December 1919

Lilian Vohn skriver:
Jeg har fået respons på ovenstående billede: Pigeskolen i Viborg 1919. Responsen er kommet fra E.H. Nielsen i Møgeltønder, som skriver:

"Jeg kan fortælle, at pigen i forreste række nr. 4 fra venstre er arrestforvarer Th. J. Jørgensen Vissings datter, Helga Jørgensen Vissing, født 24. februar 1907, sikkert i Viborg. Hun var gift med en politibetjent, Karl Hahn, og bosat i Ledøje.
Hun havde ingen børn.
Faderen var tidligere militærmand og gode venner med mine bedsteforældre. Deres ældste datter, Elly Jørgensen Vissing, født 1903, var gift med min morbroder, Thorvald Møller, fængselsforvalter på Horsens Statsfængsel."

3. pige fra venstre i 1. række er min mor, Sara Sindesen (med hænderne på knæene), så nu har jeg fået identificeret pigen, som sidder ved siden af hende, nemlig Helga Jørgensen Vissing.
Jeg kan huske, at min mor fortalte, at den unge lærerinde på 1. række blev forlovet med den mandlige lærer, der står til venstre i billedet, men hvad de hedder ved jeg ikke.


Lilian Vohn skrev i sin tid:
Pigeskolen i Viborg.
Billedet forestiller 6. klasse på Pigeskolen i Viborg i 1919

3. pige fra venstre i 1. række er Sara Sindesen (med hænderne på knæene).

Det kunne være morsomt at høre, hvem der genkender disse børn og evt. sammenholde med billedet 4 år før, hvor det er pigeskolens 2. klasse i 1915 (Klik her for at se dette billede)

Hvem er lærerne og de andre elever?



Emne: skole