FotID-01030
Kontakt webmaster
-
N. Andersen
Odder
-
31209
-
-
Ejers svaradresse er desværre ikke længere aktiv, men www.ukendtebilleder.dk har modtaget følgende på ejers vegne:

FotID-01030 forestiller en "Dannebrogsmand" dekoreret med "Dannebrogsmændenes hæderstegn" - eller "sølvkorset". F. Rex mener jeg, billedets alder taget i betragtning, må referere til Frederik d. 7 (1848-1863).
Adskillige, som deltog i 3-årskrigen (1848-50) blev tildelt "sølvkorset". Jeg formoder, at billedet er fra før 1876. Jeg har skimmet Hof & Statskalenderen 1876 (som jeg har på min reol) for Jens Thomasen. Jeg ser ikke nogen Dannebrogsmand af det navn 1848-1863. Den afbildede bærer ikke mindemedaljen for krigsdeltagelse i 1848-50 eller 1864. Den kunne man søge om i 1876. Billedejeren kan prøve at spørge på Rigsarkivet, om de har en mindemedalje-ansøgning fra en af de foreslåede personer. Det vil da fremgå, om en af disse er Dannebrogsmænd.

En anden mulighed er, at fotografiet er taget i anledning af tildelingen af sølvkorset. Hvis vi skal frem i tid til Frederik d. 8's regeringsperiode, vil der i Ordenskapitlet ligge en levnedsbeskrivelse på den pågældende. Den kan rekvireres ved at skrive et brev til:
Ordenskapitlet, Amalienborg, men man skal vide, hvilken dato ordenstildelingen fandt sted. Det ses i en nyere udgave af Hof- og Statskalenderen. Ordenskapitlets arkiv brændte ved Christiansborgs brand 1884, så kun levnedsbeskrivelser efter dette årstal er bevaret.

Webmaster takker mange gang for dette indlæg og håber, at ejer vender tilbage på et tidspunkt. Ejer har udover dette billede også FotID-01031.Ejer skrev i sin tid:
Er der nogen som kan sige hvem denne mand er?
Formoder, at det enten er
1)
Jens Thomasen, født 1811 i Mårslet Sogn, teglværksejer og ophavsmand til Friskolen i Thestrup og også aktiv omkring Thestrup Højskole
2)
Eller hans nevø, Anders Sørensen, som var blandt de udvalgte, der tog til København for at få fat i de rette til at drive en højskole.

Hvilken medalje/orden har han på brystet?

Ved forstørrelse kan det tydes, at monogrammet siger F. Rex


Emne: mandeportrætter ældre
Emne: medaljer