FotID-00357
Kontakt webmaster
-
Frederik Bloch
Nykøbing Falster
-
-
-
-
Ejers svaradresse er desværre ikke længere aktiv, men Ukendtebilleder.dk har modtaget nedenstående interessante overvejelser på ejers vegne.

"I en periode var det meget brugt med "eksotisk" påklædning hos fotografen à la udklædning i "grønlandsdragt". Folkedragter og stammefolksdragter var ligeledes populære, men den type pelstøj, som ses på billedet her, var mest almindelig på fotografier af polarforskere, - man kan se utallige billeder af polarforskere frem til 1920'erne i samme påklædning.

Billedet er taget hos fotografen Frederik Bloch i Nykøbing Falster. Den danske opdagelsesrejsende, Peter Freuchen, blev født i Nykøbing Falster i 1886. Derfor er det nærliggende at antage, at billedet enten kan være af Peter Freuchen selv, eller at en nykøbingenser grundet bysbarnet Freuchen har fundet inspiration i at lade sig fotografere i arktisk antræk.

Freuchens første Thule-ekspedition var i 1910, og billedet kan godt være fra denne periode. Desværre findes der ikke mange billeder af Peter Freuchen fra før 1920'erne, da han selv begyndte at fotografere. Så om dette billede forestiller ham selv, må vist indtil videre være en fortolkningssag..."Ejer skrev i sin tid:
Hvem er denne herre?


Emne: arktisk
Emne: eksotisk
Emne: mandeportrætter ung
Emne: skæg